Reading time: 4 min
Teambuilding! Este o mare oportunitate de a fi mai aproape de angajații/colaboratorii/colegii tăi de lucru.
De aceea, azi îți vom povesti despre 5 motive pentru care merită să organizezi mai des astfel de activități pentru echipa ta.
Dar înainte de asta, hai să înțelegem mai bine conceptul.
Un teambuilding înseamnă o ieșire într-un cadru diferit decât cel de la muncă, împreună cu echipa, în care au loc diferite activități (treasure hunt, paintball, escaladă, fitnes concursuri de gătit etc).
Scopul lor este a aduce o gură de aer proaspăt în desfășurarea relațiilor și activităților din echipă.
Activitățile de teambuilding au intrat în România odată cu firmele multinaționale și companiile mai mari care își doreau un mediu prietenos pentru evaluarea angajaților, pentru crearea de echipe performante și consolidarea relațiilor de lucru și de prietenie din ele.
În prezent, tot mai multe companii din România practică activități de teambuilding. În același timp altele consideră că această strategie este doar o modalitate de a mai irosi din timpul și resursele companiei.
Foto: quickbase.com
După 9 ani de experiență în organizarea de teambuilding-uri la conac noi am ales să facem parte din prima categorie. 🙂
Așa că în continuare îți vom povesti despre…
5 motive pentru care să organizezi teambuilding-uri pentru echipa ta
1. Soluționarea într-un mod creativ și distractiv a unor probleme apărute la locul de muncă sau în echipă.
Este o campanie nouă în derulare care nu merge atât de bine cum te-ai fi așteptat sau noul produs lansat întâmpină câteva greutăți?
O sesiune de Teambulding cu echipele direct implicate în aceste activități, într-un cadru plăcut, în afara celor patru pereți ai biroului ar avea un mare impact în rezolvarea problemelor companiei.
Atunci când scoți echipa din rutina zilnică, din cei patru pereți în care angajații își petrec cel mai mult timpul și le dai un nou mediu în care să se joace și să rezolve problemele, vor ieși idei foarte interesante, ce vor ajuta compania în drumul către succes.
Însă, nu uita ca activitățile să fie cât se poate de bine definite, să se păstreze scopul teambulding-ului, astfel evitând abaterile de la rezultat.
”O echipă potrivită poate să facă diferenţa dintre eşec şi succes, dacă această echipă este formată din oameni care au o filozofie a vieţii asemănătoare, aspiraţii similare, astfel încât ei să lucreze bine în echipă.”
Marius Ghenea
2. Ridicarea nivelului de energie din echipă.
Venitul la serviciu în fiecare zi, în aceeași încăpere, cu aceleași taskuri poate fi prea mult pentru unii dintre angajații tăi, fapt ce va duce la o stagnare a companiei.
Un teambuilding cu echipa, în afara serviciului în care să se cunoască mai bine între ei, să își împărtășească pasiunile și să își spună povestea, va aduce un nou vibe în companie.
Va crește astfel productivitatea, vor veni mai energici la muncă și vor genera noi idei.
Foto: nobelcoaching.com
3. Creșterea încrederii în companie
Angajatul este imaginea companiei, este cel ce o va promova și o va susține. Fiecare angajat trebuie să știe care sunt valorile companiei și scopul acesteia.
Astfel un teambuilding cu jocuri ce le va reaminti acestora valorile firmei și îi va face să creadă în ele sau să le promoveze mai cu patos, este bine venit.
4. Observarea echipei și identificarea liderilor
Dacă vrei să avansezi în funcție anumiți oameni, ar fi o idee bună să organizezi un teambuilding distractiv cu multe jocuri de echipă.
În jocurile de echipă, îi poți lăsa să își aleagă singuri liderii și să își facă strategia de bătaie. Firmele ce organizează astfel de teambuilding- uri, cu siguranță au multe jocuri de oferit.
Poți crea o căutare de comori în care să îi observi cum lucrează împreună și care este liderul echipei.
Pentru un astfel de team building am scris un articol pe care îl găsești aici – Cum să organizezi un treasure hunt de succes, la un team building?
5. Răsplătirea angajaților
E de la sine înțeles că oamenii sărbătoresc atunci când au diferite reușite, când progresează și că recunoașterea reușitelor este importantă pentru fiecare om.
Un team building sub forma unei gale sau a unei petreceri în care să aduni toți angajații, să îi scoți pe rând în față, să le spui numele, să îi premiezi și să le mulțumești pentru felul cum au contribuit în compania voastră, va fi, cu siguranță de neuitat.
Acest gen de activități va crește productivitatea tuturor angajaților, dorindu-și ca fiecare dintre ei să fie acolo în față, alături de șeful/managerul lor, care acum le este și prieten.
Foto: mtt-events.com
Acestea sunt doar 5 motive pentru care să organizezi un team building pentru echipa ta. Cu siguranță vor fi mult mai multe.
Este important să îți tratezi oamenii din echipă ca pe egalii tăi, să fii alături de ei atunci când le este greu și când le este bine, să creșteți și să vă bucurați de reușite împreună.
Fă-i pe membrii echipei tale să se simtă parte din companie, să fie ca o mică familie unită și să vină cu drag la locul de muncă pe care îl vor numi, după fiecare team building, a doua lor casă.
„Oamenii sunt resursa cea mai de preţ într-o companie”
Gabriela POPESCU
Cauți o locație potrivită pentru team building-ul companiei tale?
Noi îți recomandăm cu mare drag Conacul Archia! Pentru a vedea care sunt avantajele unui team building la Archia sau pentru a cere o ofertă personalizată, click pe imaginea de mai jos.
PS: Mai ai și alte motive pentru ca o companie să organizeze mai des teambuilding-uri? Scrie-ni-le într-un comentariu! 🙂
La dispoziţia dumneavoastră,
Familia Szabo
Redactare articol: Adelina Elena Ababei, marketer şi blogger, la Dar Media Marketing şi Adelenablog