Conacul Archia: 15 ani de tradiție, ospitalitate și bun gust - Conacul Archia Skip to main content

Conacul Archia: 15 ani de tradiție, ospitalitate și bun gust

Distribuie acest articol

Mulți ani înainte, Conacul Archia! Şi totodata, mulți ani frumoşi ne-ai oferit pânǎ acum, mai exact 15. 

Pe 10 noiembrie 2023, Conacul Archia a împlinit 15 ani de la deschiderea sa. Iar noi vedem asta ca o ocazie specială să privim înapoi la parcursul nostru și să sărbătorim fiecare moment, fiecare reușită și fiecare poveste de succes pe care am avut privilegiul să o trǎim alǎturi de voi, sau sǎ o împărtășim cu voi.

“Este o mare bucurie să aniversăm 15 ani de la deschiderea Conacului Archia. În acești 15 ani, ne-au trecut pragul peste 350.000 de oameni, și pentru fiecare dintre ei a fost valabilă misiunea de la care am pornit la drum în 2008: să recuperam și să reînnoim atât valorile materiale, precum obiecte și piese de mobilier, cât și valorile culturale și tradițiile.Dorim să aducem bucurie și fericire oamenilor, în timp ce punem în lumină bogățiile remarcabile ale județului Hunedoara! Le mulțumim tuturor acelora care ne-au fost alături în toți acești ani pentru susținerea și energia pe care ne-au oferit-o, pentru că doar așa am putut să realizăm tot ceea ce înseamnă Conacul Archia astăzi.” – Horia George Szabo

Povestea Conacului Archia 

Povestea Conacului Archia este una plină de pasiune, sacrificiu și determinare, o călătorie care a început în 1994 și a evoluat într-o experiență unică în turismul din județul Hunedoara. Iată cum a luat naștere și s-a dezvoltat afacerea noastrǎ de familie de-a lungul anilor:

Cu dragoste pentru natură și tradiție, povestea Conacului Archia începe în inima județului Hunedoara, în anul 1994. Acesta este anul în care Sorin Szabo a făcut un pas curajos cumpărând terenul pe care astăzi se înalță Conacul Archia. În acele vremuri, acest loc era pustiu și adăpostea doar ruinele unei clădiri abandonate, fosta clădire a unui CAP. Cu viziune și determinare, el a început să transforme acest teren în ceva special.

Doi ani mai târziu, în 1998, a fost pusă piatra de temelie pentru prima locuință, Vila de peste râu. Această alegere a fost alimentată de dorința de a oferi familiei și prietenilor un spațiu unde să petreacă momente de neuitat, în mijlocul naturii. 

Anul 2003 a fost un moment cheie în evoluția Conacului Archia. Partenerii noştri din Olanda ne-au oferit un cadou de neprețuit: un cal numit Larava. Acest eveniment a marcat începutul unei pasiuni profunde pentru cai și echitație. Pentru a-i oferi un cămin corespunzător calului, am descis sǎ construim un grajd. Așa s-au ridicat grajduri cu nu mai puțin de 13 boxe pentru cai și încă 10 în aer liber.

În 2005, unchiul Lulu din Spania a adus o tehnologie revoluționară pentru construcția de case din lemn. Aceasta a fost ocazia perfectă pentru a crea Casa Grădinii. În 2006 am aplicat pentru un fond european SAPARD, inițial destinat unei pensiuni turistice mici, cu doar 10 camere. Cu toate acestea, echipa Conacului Archia a depășit așteptările, construind o pensiune cu 15 camere, un restaurant și o sală de conferințe.

Pe 10 noiembrie 2008, Conacul Archia și-a deschis porțile, într-un moment în care economia se afla în criză, iar industria ospitalității era puternic afectată. Primele luni au fost dificile, iar pierderile erau o constantă, însă echipa nu a cedat. În ciuda tuturor provocărilor, Conacul Archia a perseverat și a evoluat. A învățat din greșeli, a crescut și a devenit un simbol al ospitalității din Hunedoara.

De-a lungul timpului, au fost adăugate noi facilități, pentru a oferi experiențe de neuitat tuturor celor care ne viziteazǎ. 

În 2010, piscina și Salonul “CAROL” au devenit o parte esențială a experienței oferite la Conacul Archia. Ulterior, au fost adăugate încă două pavilioane de evenimente – Salonul “Garden”in anul 2013 și Salonul “Chic” in anul 2015.

În 2015, a început procesul de rebranding, iar în 2016 a fost lansat conceptul “Conacul Archia pentru Boieri Contemporani’’, asta pentru cǎ noi considerăm cǎ toți cei care trec pragul conacului sunt mai mult decât clienți, ne sunt prieteni.

În 2017, Conacul Archia a primit premiul pentru “Cea mai bună pensiune în stil boutique” la gala Top Hotel Awards România. În 2019, a venit rândul sǎ oferim restaurantului o nouă identitate, aşa cǎ am inaugurat Restaurantul Carol, un omagiu adus bunicului pe linie paternă, Carol, un ardelean pragmatic, franc, cu o alură impunătoare și o poftă recunoscută pentru mâncăruri rafinate. Mai mult decât atât, Restaurantul CAROL are un meniu cu preparate româneşti, ungureşti și internaționale sub semnatura lui Chef Antonio Passarelli. 

Conacul Archia, trecut, prezent și viitor

Astăzi, Conacul Archia nu este doar un loc, ci o experiență. A devenit un refugiu pentru cei în căutare de frumos, pentru cei care apreciază autenticitatea și valorile tradiționale. În fiecare colț al acestui loc, povestea noastră continuă să prindă viață.

Oaspeții noştri se pot caza în cele 15 camere tematice ale noastre, fiecare camera fiind o mică capodoperă în sine, o călătorie în timp și în tradiție. Mobilierul, obiectele și decorul au fost atent selectate și restaurate pentru a reda strălucirea vechilor conace din județul Hunedoara, pentru a asigura confortul modern într-o ambianță autentică și captivantă.

Vila de peste râu rămâne un loc de întâlnire pentru familie și prieteni. Aici, grătarele se aprind, poveștile prind viață, iar legăturile se întăresc în mijlocul naturii, în timp ce Casa Grădinii este o altă comoară a noastră, plină de culoare și istorie. Mobilierul vechi din conac a fost restaurat cu migală și pasiune, păstrându-și autenticitatea și frumusețea.

Conacul Archia nu este doar un loc de cazare și relaxare, ci și o locație ideală pentru organizarea unei game variate de evenimente sociale și corporate. Într-o  atmosfera unică, conacul este locul perfect pentru nunți romantice și cununii în aer liber, unde cuplurile pot să-și sărbătorească dragostea în mijlocul naturii. Pentru evenimentele corporate, Conacul Archia oferă 3 săli de conferințe moderne și bine echipate, ideale pentru ședințe, seminarii și întâlniri de afaceri. Atmosfera liniștită și inspiratoare face din acest loc un punct de întâlnire excelent pentru echipele de lucru.

Pe lângă evenimentele speciale pe care le organizăm aici la Conacul Archia, ne așteptăm oaspeții noștri cu o gamă variată de activități și experiențe. Dorim să transformăm fiecare ședere într-o aventură memorabilă, oferind oaspeților noștri oportunitatea de a descoperi frumusețea și bogăția locului nostru. 

În timpul verii, piscina noastră reprezintă o oază de relaxare și distracție. Pentru cei care doresc să-și testeze abilitățile și precizia, terenul nostru de mini golf este locul perfect pentru a petrece timp într-o atmosferă prietenoasă și competitivă. Pentru iubitorii de aventură și natură, echitația este o experiență unică. Echitația la Conacul Archia este nu doar o activitate recreativă, ci și o modalitate de a vă conecta cu natura și cu acei nobili prieteni ai omului, caii. Relația dintre călăreț și cal poate fi una specială și profundă, iar această experiență vă oferă șansa de a dezvolta această legătură și de a vă bucura de fiecare moment petrecut în șa.

Suntem mândri de ceea ce am realizat până acum, dar suntem și mai entuziasmați să vedem ce viitor ne rezervă, știind că trecutul nostru este o sursă inepuizabilă de inspirație. Cei 15 ani de existență a Conacului Archia reprezintă nu doar o poveste de succes, ci și o mărturie a pasiunii noastre pentru ospitalitate și frumusețea tradiției.

Tradiția se transmite dintr-o generație în alta, iar Conacul Archia a devenit un loc în care valorile și cultura noastră se regăsesc în fiecare colț și în fiecare experiență oferită oaspeților noștri.

Am fost printre primele locații de tip traditional luxury din Romania, chiar dacă nu știam acest lucru la momentul deschiderii și suntem mândri că am creat un standard de excelență în ospitalitate. Cu toate acestea, nu stăm pe loc. Planurile noastre de viitor includ extinderea unității de cazare pentru a oferi și mai multe opțiuni oaspeților noștri, investiții în trainingul personalului nostru pentru a asigura cea mai înaltă calitate a serviciilor, și promovarea județului Hunedoara ca destinație turistică de top.

Această aniversare reprezintă nu doar o cifră rotundă în istoria noastră, ci și o confirmare a pasiunii și angajamentului nostru de-a lungul anilor. În acești 15 ani, am avut onoarea să ne treacǎ pragul peste 350.000 de oaspeți, iar fiecare persoană a contribuit la realizarea misiunii noastre inițiale, cea cu care am pornit la drum în 2008: să punem în valoare bogățiile și frumusețea județului Hunedoara și, cel mai important, să aducem bucurie și fericire în viețile oamenilor.

Distribuie acest articol

Incearca si categoriile:

Postari asemanatoare

Camera superioara dubla

Preturi pentru perioada 02.12.2021 - 31.12.2021

Duminica - Joi

Single : 73,00 €
Double : 81,50 €

Vineri - Duminica

Single : 78,30 €
Double : 86,80 €

Preturi pentru perioada 01.01.2022 - 15.01.2022

Duminica - Joi

Single : 82,00 €
Double : 90,50 €

Vineri - Duminica

Single : 88,20 €
Double : 96,70 €

Preturi pentru perioada 15.01.2022 - 31.03.2022

Duminica - Joi

Single : 76,00 €
Double : 85,00 €

Vineri - Duminica

Single : 76,00 €
Double : 85,00 €

Pentru sederile mai lungi de 3 nopti se ofera o reducere de 5% din tarif.

*Plata se face in RON la cursul valutar al Bancii Nationale din ziua de luni a saptamanii in care se face check-out-ul

suita executive

Preturi pentru perioada 02.12.2021 - 31.12.2021

Duminica - Joi

Single : 115,50 €
Double : 115,50 €

Vineri - Duminica

Single : 116,80 €
Double : 116,80 €

Preturi pentru perioada 01.01.2022 - 15.01.2022

Duminica - Joi

Single : 195,50 €
Double : 195,50 €

Vineri - Duminica

Single : 201,70 €
Double : 201,70 €

Preturi pentru perioada 15.01.2022 - 31.03.2022

Duminica - Joi

Single : 190,00 €
Double : 190,00 €

Vineri - Duminica

Single : 190,00 €
Double : 190,00 €

Pentru sederile mai lungi de 3 nopti se ofera o reducere de 5% din tarif.

*Plata se face in RON la cursul valutar al Bancii Nationale din ziua de luni a saptamanii in care se face check-out-ul

Tarife vila

Preturi pentru perioada 01.10.2021 - 31.12.2021

Single: 210,00 €
Double: 210,00 €

Pentru sederile mai lungi de 3 nopti se ofera o reducere de 5% din tarif.

*Plata se face in RON la cursul valutar al Bancii Nationale din ziua de luni a saptamanii in care se face check-out-ul

Camera Standard

Preturi pentru perioada 02.12.2021 - 31.12.2021

Duminica - Joi

Single : 53,00 €
Double : 61,50 €

Vineri - Duminica

Single : 58,30 €
Double : 66,80 €

Preturi pentru perioada 01.01.2022 - 15.01.2022

Duminica - Joi

Single : 62,00 €
Double : 70,50 €

Vineri - Duminica

Single : 68,20 €
Double : 76,70 €

Preturi pentru perioada 15.01.2022 - 31.03.2022

Duminica - Joi

Single : 56,00 €
Double : 65,00 €

Vineri - Duminica

Single : 56,00 €
Double : 65,00 €

Pentru sederile mai lungi de 3 nopti se ofera o reducere de 5% din tarif.

*Plata se face in RON la cursul valutar al Bancii Nationale din ziua de luni a saptamanii in care se face check-out-ul

Camera superioara Twin

Preturi pentru perioada 02.12.2021 - 31.12.2021

Duminica - Joi

Single : 73,00 €
Double : 81,50 €

Vineri - Duminica

Single : 78,30 €
Double : 86,80 €

Preturi pentru perioada 01.01.2022 - 15.01.2022

Duminica - Joi

Single : 82,00 €
Double : 90,50 €

Vineri - Duminica

Single : 88,20 €
Double : 96,70 €

Preturi pentru perioada 15.01.2022 - 31.03.2022

Duminica - Joi

Single : 76,00 €
Double : 85,00 €

Vineri - Duminica

Single : 76,00 €
Double : 85,00 €

Pentru sederile mai lungi de 3 nopti se ofera o reducere de 5% din tarif.

*Plata se face in RON la cursul valutar al Bancii Nationale din ziua de luni a saptamanii in care se face check-out-ul

suita deluxe

Preturi pentru perioada 02.12.2021 - 31.12.2021

Duminica - Joi

Single : 91,50 €

Double : 91,50 €

Vineri - Duminica

Single : 96,80 €

DOUBLE : 96,80 €

Preturi pentru perioada 01.01.2022 - 15.01.2022

Duminica - Joi

Single : 160,50 €

Double : 160,50 €

Vineri - Duminica

Single : 166,70 €

DOUBLE : 166,70 €

Preturi pentru perioada 15.01.2022 - 31.03.2022

Duminica - Joi

Single : 155,00 €

Double : 155,00 €

Vineri - Duminica

Single : 155,00 €

DOUBLE : 155,00 €

Pentru sederile mai lungi de 3 nopti se ofera o reducere de 5% din tarif.

*Plata se face in RON la cursul valutar al Bancii Nationale din ziua de luni a saptamanii in care se face check-out-ul

Cerere de Rezervare

Cerere de rezervare

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.