afis enjoy hd archia

#EnjoyHD in cateva cuvinte by Alex Filip

Pentru mine, ca si organizator, cred ca imi este cel mai dificil sa rezum in doar cateva cuvinte ce a insemnat evenimentul #EnjoyHD. Si spun asta deoarece ma raportez atat la munca de dinainte, cat si la treaba ce urmeaza de acum incolo. S-ar putea sa exagerez, dar as putea scrie o carte mica sau macar o poveste despre un taram de poveste! Totusi, voi incerca sa fiu concis, punandu-ma doar in pielea unui participant.

Conacul Archia
Caci tot am pronuntat cuvantul poveste, Conacul Archia ascunde o poveste fascinanta a unei familii innobilate. Am cunoscut de-a lungul timpului o multime de oameni care detin pensiuni sau lucreaza in hoteluri renumite, insa pana-n prezent nu am avut prilejul de a descoperi o afacere de familie cladita cu atata suflet.

Pe domeniile Szabo, la marginea Devei, s-a construit prima pensiune boutique de cinci margarete din Judetul Hunedoara. Vizitati-o! Si bucurati-va de camerele ei care ascund secrete si personalitati individuale. Atunci veti sti ca aici inca mai bantuie un spirit nemuritor din perioada interbelica, un spirit ce simbolizeaza rafinamentul si eleganta.

Judetul Hunedoara
Hunedoara poate fi privit de multi romani ca un simplu judet de tranzit in drumul lor catre occident. Dar indraznesc sa spun ca este de o diversitate rara si, cu siguranta, necunoscuta. Patrimoniul natural si cultural al Hunedoarei poate concura in orice clipa cu cel al Brasovului, Sibiului sau Neamtului, judete care poate si-au conturat mai bine eticheta de regiuni turistice consacrate.

E spectaculos sa observi cum culmile muntilor ce depasesc doua mii de metri marginesc si sprijina colinele, vaile si depresiunile acoperite de paduri intinse. E fascinant sa te gandesti ca ai calcat pe un taram care in urma cu cateva milioane de ani era sub dominatia dinozaurilor. Si devine si mai captivant sa afli si sa descoperi ca mult mai recent, romanii isi extindeau imperiul, iar dacii construiau unul aici. Urme si dovezi vii ale istoriei ascunse de judetul Hunedoara le puteti vedea la Biserica Densus, la Castelul Corvinilor, la Sarmizegetusa, in Cetatea Devei, in Tara Hategului si in multe alte locuri. Faceti-o!

Multumim Alex Filip pentru acest articol minunat! Restul articolului il puteti gasi aici!

#EnjoyHD este un eveniment organizat de Eventur si Enjoy Diversity, in parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Conacul Archia, Michelin Romania și Autonom Rent-a-Car.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *