Restaurant Carol

7 motive pentru care merită să vii la Restaurant Carol

Restaurant Carol? De ce ai veni aici?

În articolul de azi ne propunem să îți răspundem deschis și cât mai pe larg la această întrebare.

Indiferent că ești din Deva, din împrejurimi sau din orice colț al țării…până la final vei avea toate informațiile necesare, pentru a face o alegere potrivită pentru tine.

Dar înainte de toate, hai să lămurim un lucru:

De ce mergem la un restaurant de obicei?

Restaurant Carol

Răspunsurile pot fi foarte multe…

-Apreciem și vrem să savurăm mâncare excepțională

-Ne place atmosfera care poate fi originală, specifică sau se simte ca ”acasă”

-Adorăm felul în care suntem serviți și standardele locului

-Reputația bucătarului și/sau a echipei

-Vrem să sărbătorim un eveniment important din viața noastră

-Ne dorim să nu mai gătim sau pur și simplu să încercăm ceva nou

-Pentru că ne permitem și merităm să ne răsfățăm

Lista poate continua, dar credem cu tărie că în ultimă instanță a merge sau a nu merge la un restaurant ține un lucru exemplificat foarte bine de cuvintele lui Danny Meyer:

”Fiecare restaurant trebuie să aibă un punct de vedere.”

Atât.

Dacă ne place ”punctul de vedere” pe care un restaurant îl demonstrează prin tot ce face mergem sau revenim acolo cu drag.

Dacă locul e șters de personalitate sau nu reprezintă ne vom găsi repede un altul care să rezoneze cu noi. Simplu, nu?

Prin acest articol îți arătăm punctul nostru de vedere, la Restaurant Carol.

În spiritul articolelor dedicate serviciilor de evenimente sociale și corporate am ales să-l exemplificăm prin  7 lucruri.

Hai să le trecem în revistă pe fiecare:

1.Povestea

Restaurant Carol La început de 2019, după mai bine de 10 ani de activitate, restaurantul din incinta Conacului Archia, cunoscut de oaspeții noștri ca ”Restaurantul conacului” a trecut printr-un rebranding.

De ce ”Carol”?

Încă din 2008 de când am deschis conacul, familia a fost valoare de bază a locului. La Archia, suntem 3 generații unite de același fir roșu.

Am exemplificat această valoare direct în design-ul camerelor tematice Transilvan și Tradițional, care sunt dedicate bunicilor noștri pe linie maternă.

Ulterior am vrut ca un colț al conacului să reprezinte rudele pe linie paternă, din familia noastră.

Am ales numele în onoarea tatălui lui Sorin Szabo.

Exemplul său de viață ne-a oferit varianta finală de nume.

Un ardelean pragmatic, direct, hotărât și în același un gurmand desăvârșit, care adora mâncărurile rafinate. Carol Szabo este inspirația noastră în privința numelui, dar și a direcției restaurantului al cărui scop este să recupereze valori și tradiții gastronomice ale trecutului.

Asemenea conacului, restaurantului este dedicat boierilor contemporani, iar mantrele de zi cu zi sunt #slowLifeArdelenesc si #momentsNotThings

2. Mâncarea

Restaurant CarolUn al doilea motiv foarte important pentru care merită să vii la Restaurant Carol este meniul desigur.

Îți oferim 3 variante de meniu: românesc, unguresc și internațional. Sunt preparate diverse, unele foarte populare, altele mai puțin cunoscute sau uitate, pregătite de colegii noștri bucătari, sub îndrumarea lui Chef Antonio Passarelli.

Restaurant CarolPractic ne folosim de toate instrumentele moderne de gătit, ca să aducem în experiența ta culinară aromele consacrate sau cele apreciate de boierii de altădată.

De la platouri tradiționale cu jumări, slănină, ceapă roșie, tobă la supă cremă de țelină, babgulyás, piept de raţă cu sos de portocale şi piure de cartofi sau papanași ardelenești.

 

 

Restaurant Carol
Supa Conacului

Restaurant CarolMeniul e foarte variat și gândit pentru o varietate de gusturi (carne, pește, (ovo-lacto) vegetarieni, meniu pentru copii).

Îl poți consulta în întregime aici.

3. Băuturile

Restaurant Carol barLa Restaurant Carol găsești o gamă variată de băuturi de la țuica de prune și vișinata(de la noi de acasă), la aperitive, spirtoase, cocktailuri, răcoritoare, șampanie, prosecco, bere, cidru etc.

Cât despre vinuri, avem un meniu de vinuri pentru #boieriContemporani, care reunește 10 crame de renume din toată țara.

4. Atmosfera

Boierii de altădată aveau obiceiul de a-și invita prietenii, rudele sau partenerii de afaceri la masă. Atmosfera în care mâncau împreună era cel puțin la fel de importantă ca și mâncarea.

De aceea, la Restaurant Carol ne-am folosit de decor, mobilier și muzică ca să aducem în prezent acel vibe intim, relaxant, cald, specific conacelor boierești. Pentru un plus de efect, sala are pian și vedere spre piscină sau terenul de echitație.

5. Oamenii

Credem că experiența pe care clienții unui restaurant o au este influențată în mare măsură de oameni care lucrează acolo.

Așadar a construi o echipă care acționează cu profesionalism, pasiune pentru domeniul culinar și dedicare pentru a oferi servicii tot mai bune a devenit prioritatea noastră.

Chef Andrei conduce echipa din bucătărie.

Chef Andrei, Horia Szabo și Antonio Passarelli 🙂

Maestrul Antonio Passarelli ne oferă consultanță ca să ne perfecționăm meniurile.

Colegii bucătari, ajutor de bucătar și ospătarii lucrează împreună la micile detalii.

Clienții sunt prietenii noștri.

Cu toții acționăm zi de zi pentru tu oaspetele nostru să ai parte de o experiență culinară memorabilă.

Mai important decât a-ți povesti este să-ți arătăm direct tot ceea ce promitem la Restaurant Carol. 😉

6. Împrejurimile

Nu putem vorbi de restaurant fără să luăm în calcul ”tabloul” care se crează frumos și pe-ndelete în jurul lui.

Zona retrasă de agitația orașului, camerele tematice din conac,  terasa, piscina, domeniul de la Archia…

Ele formează un tot unitar  care te îndeamnă la #slowLifeArdelenesc. Fiecare anotimp dă acestui peisaj nuanțe diverse care te lasă cu amintiri( și fotografii) de neuitat.

7. Activitățile

#momentsNotThings

Țelul nostru la Restaurant Carol este să îți oferim un punct de vedere care îți crează experiențe memorabile.

Așa că l-am conturat printr-un set de activități diverse:

Fie că alegi să joci jocuri de societate, să testezi colecția noastră de trabucuri, să faci cursuri de echitație, să mergi la spa sau la masaj, să înoți la piscină vara sau să o iei la pas (sau călare) pe dealurile din împrejurimi (de unde se vede Cetatea Devei)…Ai la dispoziție opțiuni multiple pentru un sejur la Archia.

Gata! Prin aceste 7 motive am căutat să-ți arătăm punctul nostru de vedere, la Restaurant Carol.

Programul nostru?

Mic dejun-7:30-10:00 de luni-sâmbătă și de la 08:00-10:30 duminică

Restaurant- luni-duminică de la 12:30 la 23:00

Pe pagina de Facebook a restaurantului prezentăm preparatele din noul meniu și ultimele noutăți.

Cum am sumariza în câteva cuvinte tot ce am spus?

Diversitate. Rafinament. Gusturi autentice. Ambient intim, de conac. Bucuria de a munci și de a servi.

Nu mai rămâne decât să îți spunem că ne-ar face mare plăcere să fii oaspetele nostru, la Archia.

Iar dacă ai fost deja, te invităm să oferi feedback-ul tău, într-un comentariu.

Ca un ultim gând, nu suntem perfecți, facem și noi greșeli, dar punem preț pe a le recunoaște repede și a le folosi ca trepte spre excelență.

 

La dispoziția dumneavoastră,

Echipa Restaurantului Carol & Familia Szabo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *