Noi suntem familia Szabo, gazdele voastre la Archia. Trei generaţii unite de acelaşi fir roşu. Construim unii pentru ceilalţi. Căutăm involuntar frumosul ascuns. Respectăm regula simplă a vieţii: fii prezent! Mereu în prima linie, mereu asumat! Iar când progresul întâlneşte culorile şi texturile generaţiilor trecute, viaţa se aşază frumos, simplu şi bun. Suntem trei generaţii care au lucrat continuu pentru viaţă.


Rădăcinile noastre merg adânc în spaţiul românesc. Purtăm, prin mâinile bunicilor, mândria şi tăria. Ei au făcut pentru noi! Adunăm, prin forţa părinţilor, seva şi mişcarea. Oferim, prin prospeţimea fiului, regăsirea şi împlinirea!

 

Am învăţat de la străbunicul Iosif grija pentru cei ce vin. Şi-a crescut nepotul cu atenţie şi dragoste. De la bunica mamei, demnitatea şi curăţenia. Şi acum, la micul-dejun, ţinem ouăle în mălai. Aşa cum le ţinea ea atunci când cobora din tren şi ne vizita. I-am pus ia în camera românească de parcă inima noastră e acolo. Între firele de in.

Cadrilaterul ce curge prin venele noastre materne îl păstrăm în culorile din camera macilor. Coasem cu aţă de mătase aşternuturile din camera levănţică. Bunicii, veniţi dinspre sud ne-au deprins cu lucrul bine-făcut. Iar cei dinspre nord cu lucrul sublim făcut. În ritm ardelenesc.

 

Avem datoria de a inspira şi de a munci pentru cei ce vin. Am construit, am adunat, am modificat, am planificat. Întotdeauna în căutare. Am dat mai departe. Spre împlinire. Deminitate, muncă, frumos regăsit, prezent asumat. Primim mulţumire, frumos sofisticat şi aceeaşi căutare.

Virginia, Sorin şi Horia Szabo, la dispoziţia dumneavoastră,

#boieriContemporani

doamna szabo conac archia

Când faci Institutul Politehnic la Cluj, secţia de mecanică şi joci baschet în divizia A, te aştepţi ca viaţa ta să fie plină de dinamism. După 9 ani în cadrul unei instituţii de stat, a venit primul business, primele provocări veritabile. De la fabricile de textile unde am coordonat şi organizat în jur de 1200 de angajaţi, am trecut la turism. Mi-am luat în serios pasiunea pentru colecţionarea obiectelor vechi şi m-am cufundat total în construirea şi dezvoltarea conacului şi a domeniilor. Întotdeauna pregatită pentru o nouă provocare! Va aştept cu drag, la Archia!
Virginia Szabo, la dispoziţia dumneavoastră,
#boieriContemporani

familia szabo moodboard1

Tenis și Institutul de Mine Petrosani. Comerț cu amănuntul și fabrici de textile! Acum, domeniile Szabo și clubul de tenis. Câteva cuvinte care cuprind peste 30 de ani.
În rest, foarte multă muncă. Presărată cu răgaz printre cai, dealuri și uneori, cu maximă plăcere, o servă.
Sorin Szabo, la dispoziţia dumneavoastră,
#boieriContemporani

horia szabo conac archia

E o zicală – #MomentsNOTthings! E ce învăț de ani buni. Mă definesc dinamismul, socializarea și sportul. Facultatea de Marketing, masteratul în Administrarea Afacerilor, baschetul jucat în divizia A la Rapid, exercițiul continuu cu mine la cursuri si seminarii prin toată lumea.
Public speaking-ul și organizarea de evenimente sunt puncte cheie ale evoluției mele. Dar, mai presus de ele, stau sutele de momente și oameni din viața mea!
Always chasing the vision.

Horia George Szabo, la dispoziţia dumneavoastră,
#boieriContemporani